The page of Weöres Sándor, Hungarian bibliography

Image of Weöres Sándor
Weöres Sándor
(1913–1989)
 

Bibliography

# Hideg van (Pécs, 1934)
# A kő és az ember (Pécs, 1935)
# A teremtés dicsérete (Pécs, 1938)
# Tarka forgó. 120 vers az év 12 hónapjára (Károlyi Amyval, Bp., 1958)
# Tűzkút (versek, Bp., 1964, Párizs, 1964)
# Merülő Saturnus (versek, 1968)
# Zimzizim (gyermekversek, Bp., 1969)
# Télország (verses képeskönyv, Reich Károly rajzaival, Bp., 1972)
# Tizenegy szimfónia (versek, Bp., 1973)
# Hetedhét ország (verses képeskönyv, Károlyi Amyval, Bp., 1975)
# Válogatott versek (Bp., 1976)
# Baranyai képek (versek, Martyn Ferenc rajzaival, Tüskés Tibor bev.-vel Bp., 1979)
# Ének a határtalanról (versek, Bp., 1980)
# Egybegyűjtött írások (1-3 k., Bata Imre utószavával, Bp., 1981)
# Weöres Sándor kéziratos könyve (Kovács Sándor Iván bev.-vel, Bp., 1981)
# Mahruh veszése (költemény, Békéscsaba 1982)
# Színjátékok (Bp., 1983); Posta messziről (versek, Bp., 1984)
# Magyar etűdök. Száz kis énekszöveg (Bp., 1985)
# Weöres Sándor legszebb versei (vál., az előszót írta Kántor Lajos, Bukarest, 1985)
# A kútbanéző (versek, Weöres Sándor rajzaival, Bp., 1987)
# Egyedül mindenkivel (W. S. beszélgetései, nyilatkozatai, vallomásai, Bp., 1993)
Anthology ::
Literature ::
Translation ::

minimap